Eten & drinken
Gezonde voeding (eten en drinken) leveren een zeer waardevolle bijdrage na de diagnose kanker. Met de juiste voeding kunt u uw overlevingskansen en kwaliteit van leven verhogen, onnodige complicaties voorkomen en helpt u het lichaam herstellen. Dat zijn zeer waardevolle zaken die als je kanker hebt bijdragen aan het succes van je behandeling.
Wat kunt u het beste eten en drinken na de diagnose kanker? De voedingsadviezen op deze webpagina zijn algemeen, een goed voedingsplan moet per patiënt worden opgesteld door een (oncologie) diëtist. Dit kan uiterst waardevol zijn en kan het succes op andere behandelingen verhogen. Binnen het totale behandelplan is het dus zeer zinvol contact te leggen met een diëtist bij voorkeur gespecialiseerd in de behandeling van mensen met kanker.
Samenvatting
- Eet verse groente en fruit
- Eet regelmatig vette vis
- Eet weinig tot geen bewerkt of rood vlees
- Laat alcohol staan
Fit in 4 weken?!
Meer informatie over voeding bij kanker:
- ‘Het belang van voeding tijdens kanker’. Infofolder NFtK
- www.oncoline.nl Ondervoeding-bij-patienten-met-kanker
- Voedingscentrum
- Handboek Voeding bij Kanker




Recepten


