Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Vergoedingen

  1. Home
  2.  » 
  3. Behandeling
  4.  » Vergoedingen

Vergoedingen bij de behandelingen van kanker

Hoe zit het eigenlijk met de vergoedingen bij kanker? De meeste tumorgerichte behandelingen zijn gedekt binnen de basisverzekering. Dat is anders voor de mensgerichte vergoedingen. Behandelingen binnen het ziekenhuis zijn meestal vergoed. Daar buiten is dat mogelijk veel beperkter. Binnen de basisverzekering is er bijvoorbeeld 3 uur vergoed voor de diëtist, de fysiotherapeut kent een beperking in het aantal behandelingen. Soms is verruiming mogelijk binnen een aanvullende verzekeringen mogelijk. Na de diagnose kanker komt er veel op u af. Heel veel zaken gaan ook extra geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die u moet maken om naar het ziekenhuis te komen. Vaak is een behandeling verder weg en moet u meer kosten maken. Een belangrijk advies dat wij u willen geven is dat u goed overlegd met uw verzekeraar. Meer informatie kunt ook lezen bij de Nederlandse Federatie van kankerpatiënten verenigingen het NFK met betrekking tot vergoedingen.

Vergoedingen bij kanker in het buitenland

Ook in het buitenland met name in Duitsland laten veel mensen uit Nederland zich behandelen. Vaak is niet duidelijk of de behandeling nou wel of niet vergoed wordt. Hier beneden leest u meer informatie.