Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Vergoedingen revalidatie bij kanker

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Vergoeding revalidatie bij kanker

Vergoeding revalidatie bij kanker

Mensen die kanker hebben gehad kunnen nog last hebben van vermoeidheid, pijn angst of depressie. Zij kunnen gebruik maken van oncologische revalidatie om hun leven weer op te pakken. Deze revalidatie kan zowel fysiek als emotioneel of sociaal zijn.

Als de psychologische zorg onderdeel is van ‘oncologische revalidatie’ wordt het direct vergoed uit de basisverzekering. Voorwaarde hiervoor is dat sprake is van complexe problematiek waarvoor meerdere disciplines nodig zijn. De revalidatie arts stelt de indicatie voor ‘oncologische revalidatie’ en coördineert deze ook. De kosten kunnen gedeclareerd worden als revalidatiezorg als de zorgaanbieder gecontracteerd is en de behandeling onder één DBC code valt.

Op de hoogte blijven? Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief.

 

Word Fit!

Fit zijn na de diagnose kanker is zeer waardevol.

Lees meer

Binnen het ziekenhuis

Gezondheidszorg die gedurende een onafgebroken verblijf van meer dan 24 uur geboden wordt in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis of een instelling voor verstandelijk gehandicapten heet intramurale zorg. De geboden zorg kan bestaan uit begeleiding, verzorging en/of behandeling.  Zolang de zorg aangeboden is binnen het ziekenhuis (intramuraal) wordt de diëtist en fysiotherapeut vergoed vanuit de basisverzekering waarbij uw eigen risico eerst wordt aangesproken.

 

Meer informatie over verzekeringen en vergoedingen bij kanker