Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Inspirerende verhalen

  1. Home
  2.  » 
  3. Kanker
  4.  » Inspirerende verhalen

Inspirerende verhalen

Wie te maken krijgt met de diagnose kanker voelt de grond onder zijn of haar voeten wegvallen. Hoe ga je om met dit nieuws? Hoe gaat je geliefde, gezin, familie, kennissen, collega’s om met dit nieuws?  Wat maak je mee en hoe pak je dingen aan? Sommigen hebben de behoefte hun verhalen en dat zijn vaak zeer inspirerende verhalen op te schrijven. De een maakt er een boek van de ander maakt een blog. Graag delen wij deze inspiraties.

Vaak komen zij dingen tegen waar het Nationaal Fonds Tegen Kanker zich voor wil inzetten. Ervaringen over het zelf regie nemen over je behandelingen. Wat kun je zelf doen? Kun je zelf aan de slag met je conditie? Wat heeft lichamelijke en geestelijk conditie voor meerwaarde als je denkt dat je lijf je in de steek laat? Is het waardevol om fit te blijven of misschien wel fit te gaan worden na de diagnose?

De meeste kiezen voor een behandeling. Naast de impact die de ziekte op je lijf heeft zal een behandeling daar mogelijk nog een flinke schep extra boven op doen. U gaat een behoorlijke inspanning aan. Misschien wel een berg beklimmen. Maar kun je dat zonder trainen? Hoe deden zij dat en wat troffen zij aan op hun pad? Hoe was het om zelf je angst, stress en andere nare gevoelens een plek te geven?

Hoe moeilijk het ook is en was ze hebben zaken opgedaan die ze van zich af wilden schrijven maar vooral ook met anderen willen delen. Niet om in de put te gaan zitten maar juist om de ander te helpen, te inspireren.

Gratis nieuwsbrief

Fit na de diagnose kanker. Fysiek en geestelijk. Op onze website lees je daar veel over. Er is inmiddels voldoende onderzoek naar gedaan om te kunnen concluderen: hier ligt gezondheidswinst voor het oprapen.

Dit wordt onderschreven door onderstaande persoonlijke verhalen van mensen met kanker, of wiens partner kanker had en zelf de regie in handen namen tijdens hun behandeling.

Het NFtK ondersteunt al langer projecten  die bijdragen aan een Langer, Beter Leven voor mensen met kanker. We zien overtuigende resultaten. Helpt u mee?