Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Vitaal verder

  1. Home
  2.  » 
  3. Verlopen acties
  4.  » Vitaal verder

Over dit project

Het Cancer Care Center, met zeven vestigingen in Amsterdam, helpt (voormalig) kankerpatiënten vitaler te worden. Het is een organisatie met een brede dienstverlening, waaronder oncologiefysiotherapie. Vitaal verder heet het bewegingsprogramma dat speciaal is opgezet om bijwerkingen van de kankerbehandeling te verminderen. Het Cancer Care Center heeft van het NFtK hiervoor een bijdrage van ­€ 5.000, gekregen.Het geld is bedoeld voor de aanschaf van oefenattributen en het maken van voorlichtings­materiaal.

Wilt u ook bijdragen aan een goed initiatief zoals dit? Dat kan.

©Foto  Saskia Aukema

Het verhaal van Richard

Richard krijgt in 2017, op 48 jarige leeftijd te horen dat hij een ernstige vorm van prostaatkanker heeft. Er volgt een periode waarin hij balanceert tussen hoop en vrees, van onderzoek naar scan en van en van operatie naar bestraling. Nadat de bestralingen zijn afgerond eind januari 2018, dringt pas goed tot hem door hoe groot de impact is geweest van de diagnose en het gehele scala aan behandelingen die volgen. Hij wordt geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid maar ook wat dan echt belangrijk is. Zijn vrouw, vrienden en familie.

Richard krijgt daarna een hormoontherapie. Vooral in het begin heeft hij last van bijwerkingen zoals opvliegers, vermoeidheid en heftige emoties. Hij besluit psychische hulp te zoeken en het revalidatieprogramma Vitaal Verder bij het Cancer Care Center te volgen. Daar sport hij met lotgenoten begeleid door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in oncologie. Door deze behandelingen op het gebied van beweging en welzijn toe te voegen aan zijn medicatie gaat het nu steeds beter met hem. Zijn ziektebeeld is naar de achtergrond verdrongen en heeft plaats gemaakt voor een toekomstbeeld waarin hij weer durft te hopen op samen met zijn vrouw oud te worden en zoals hij zelf zegt: “Pluk de dag, elke dag”.