Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Vermoeidheid bij Kanker

  1. Home
  2.  » 
  3. Bewegen bij kanker
  4.  » Vermoeidheid

Vermoeidheid bij kanker

Vermoeidheid die te maken heeft met kanker is een vaak gehoorde klacht. Vermoeidheid komt tijdens maar ook vaak na de behandeling voor en ontstaat door verschillende factoren.

Een van deze factoren is lichamelijke inactiviteit of onvoldoende lichaamsbeweging. Door deze inactiviteit daalt de fysieke fitheid waardoor men sneller vermoeid raakt tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Hierdoor kan men in een vicieuze cirkel komen: men is sneller vermoeid waardoor men vaker gaat rusten en de fitheid verder afneemt.

Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat een bewegingsprogramma bijdraagt aan de fysieke fitheid en het afnemen van deze vermoeidheid. Zoeken naar dit soort programma’s of het zoeken van een professional die daarin kan begeleiden is dan ook zeer waardevol. Uw lichamelijk conditie verbetert en als gevolg daarvan uw levenskwaliteit.

 

Eén ding staat als een paal boven water: wetenschappelijk onderzoek blijft nodig om de strijd tegen kanker te winnen. Om zo mensen met kanker een langer beter leven te geven. Het Nationaal Fonds tegen Kanker gebruikt uw donatie vooral om Nederlands onderzoek te steunen. Geen ander fonds besteedt zo gericht aandacht aan voeding, beweging en welzijn voor mensen met kanker in Nederland. Ik wil doneren