Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Miranda Telg

Vertrouwen tijdens mijn strijd

Het verhaal van Miranda Telg

Gratis nieuwsbrief

In augustus 2019 werd bij mij de diagnose kanker met uitzaaiingen geconstateerd. Een pittig jaar van operaties, chemo en bestralingen volgde.  Vanaf dag een dat ik ziek werd, ben ik een soort van dagboek bij gaan houden als verwerking voor mezelf omdat ik moeilijk mijn emoties kan tonen en alles weglach. Mijn doelstellingen in het leven zijn sowieso gezond eten en bewegen. Zelf heb ik 15 jaar een praktijk gehad met ondersteunde gesprekken. Deze levensvisie heeft er volgens mij ook voor gezorgd dat ik de behandelingen ook heel goed en krachtig doorstaan heb.

De handvaten voor mij tijdens dit parcours bleken: Geloof, vertrouwen, mediteren, yoga, dierenliefde, spiritualiteit maar vooral ook positief denken. Gezond leven staat bij mij voorop. Goede voeding en bewegen zijn voor mij een must. Mede daardoor vind ik ook mijn balans tussen lichaam en geest en nu tijdens mijn herstelperiode ben ik daar nog fanatieker in geworden. De situatie kun je niet veranderen en dus kun je er maar beter het beste van proberen te maken, was mijn gedachte. Inmiddels ben ik een half jaar verder en op het moment ben ik schoon. Een glazen bol heeft niemand maar wat ben ik blij met deze mooie nieuwe kans.

Boek: Vertrouwen tijdens mijn strijd

Mijn schrijven is in een soort van dagboekvorm geschreven en gestart op de dag dat ik de diagnose kanker met uitzaaiingen kreeg. Dit schrijven is voor mij een soort van therapeutische zelfverwerking geweest. Het boek belicht ook de psychische kant en ondersteuning hierin van mijn onco-coach tijdens dit traject. Als je gezond bent lijkt alles zo vanzelfsprekend. Als je echter in zulke emotionele achtbaan terecht komt, zoals het krijgen van kanker, begrijp je pas welke ups en downs op je wegkomen.

Ik ben een zeer positief ingesteld iemand en heb mijzelf die handvaten aangereikt om er sterker dan ooit uit komen en dat komt ook heel duidelijk naar voren in mijn schrijven.
Ik hoop hiermee anderen te kunnen motiveren en inspireren want pas als je het zelf meemaakt begrijp je wat er allemaal doostaan moet worden tijdens deze ziekte.
Positieve ervan is dat ik er veel sterker ben uitgekomen en nog nooit zo dankbaar in mijn leven ben geweest als nu.

Miranda Telg

 

Vertrouwen tijdens mijn strijd. Vanaf 2 april  te bestellen bij Boekscout.