Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

KOFFIE & KANKER

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Koffie en kanker

Koffie en kanker

Een paar koppen koffie per dag lijkt eerder gezond dan slecht voor je te zijn. Recent onderzoek toont een sterk verband tussen meer koffie drinken en minder kans op overlijden bij darmkanker. Daarmee zou de kans op overleving bij darmkanker mogelijk beter worden. Deelnemers aan het onderzoek die meer dan 4 koppen koffie per dag dronken, tegenover deelnemers die minder dan 2 koppen dronken lijken 32% minder kans te hebben op terugkeer van darmkanker. Dit na dat ze de behandelingen hadden afgerond.

Verder onderzoek is uiteraard wel nodig maar de uitkomst van deze studie biedt perspectief. Het drinken van koffie is voor mensen immers een toegankelijke oplossing. Hoe het precies werkt weet men nog niet.

Invloed van voeding na de diagnose

Dat voeding invloed op ons lijf heeft weten wij al heel lang. Uit eerdere studies leek al een verband te zijn dat koffie drinken de kans op lever- en baarmoederkanker verkleint. Dat er ook mogelijk een verband is tussen koffie en de overleving van darmkanker is nieuw en lijkt goed nieuws te zijn.

Meer lezen: