Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Voor onderzoekers

  1. Home
  2.  » 
  3. Onderzoek
  4.  » Voor onderzoekers

Subsidie aanvragen

Het Nationaal Fonds Tegen Kanker (NFTK) draagt bij aan het initiëren, stimuleren, en dankzij haar donateurs, het financieren van wetenschappelijk onderzoek en projecten die gericht zijn op mensgerichte behandeling zoals voeding, beweging, en welzijn (psychosociale hulp) binnen de oncologische zorg. Hierbij is het belangrijk dat het onderzoek snel kan bijdragen aan het verbeteren van de behandeling of zorg voor mensen met kanker. Onderzoek moet bijdragen aan een Langer Beter Leven voor mensen met kanker. Het vergroten van de overlevingskansen en het verbeteren van de kwaliteit van leven door behandelingen gericht op voeding (o.a. het voorkomen van ondervoeding), beweging (o.a. het bevorderen van herstel) en welzijn (o.a. psychosociale begeleiding) onderdeel te laten zijn van het behandelplan dat is het doel van het NFtK.

Onderzoeksronde; Prehabilitatie bij kanker

Oproep aan: zorgverleners betrokken bij oncologische behandelingen, zoals medisch specialisten, fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen, huisartsen, fysiologen, verpleegkundigen, voedingsdeskundigen, wetenschappers, etc..

Inzenden kan tot 1 maart 2023.

Het Nationaal Fonds Tegen Kanker zet in samenwerking met anderen onderzoekscalls uit. In 2023 zal er een ronde Prehabilitatie bij kanker zijn die wij in samenwerking met de Stichting Fit4Surgery zullen neerzetten. Daarnaast zal er dit jaar een ronde Bewegen bij kanker in samenwerking met het Wetenschappelijk College Fysiotherapie van het KNGF en in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapeuten binnen de lymfologie en oncologie (NVFL). 

Subsidie aanvragen