Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Nalaten aan het NFtK

  1. Home
  2.  » 
  3. Doneren
  4.  » Nalaten aan het NFtK

Gratis nieuwsbrief

Uw nalatenschap tegen kanker

We zien het steeds vaker. Medestanders van het Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK) die besluiten om ons te benoemen in hun testament. Met de gedachte dat je zo ook na je leven de strijd tegen kanker voortzet. Dat laat een heel goede herinnering aan u na.

Langer Beter Leven

Met uw hulp steunen wij onderzoeken en projecten op het gebied van voeding, beweging en welzijn met het doel een Langer Beter Leven voor mensen met kanker. Dat is belangrijk want mensgerichte behandelingen worden nog veel te weinig ingezet terwijl ze wel belangrijk bijdragen aan een betere kwaliteit van leven en zorgen voor een grotere kans op overleving van kanker. Dat is nu belangrijk, maar ook nog over tien of twintig jaar.

Uw vraag is welkom

Juist als het gaat om uw erfenis voor een goed doel, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuzes maakt en dat alles goed is geregeld. Hebt u vragen over de bestemming of besteding van uw nalatenschap of wilt u meer weten over testamenten, erfrecht en erfbelasting? Aarzel dan niet om vrijblijvend onze informatiebrochure aan te vragen. Of bel voor een persoonlijk gesprek & goede raad met de heer Lon Claassen. (zie foto).

U bepaalt

U beslist zelf welk deel van de nalatenschap ten goede komt aan het NFtK en in welke vorm dat gebeurt. U kunt kiezen voor een legaat (meestal een vast bedrag) of erfstelling (een deel of de gehele nalatenschap). Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Dat geeft een gerust gevoel. Een akte voor een legaat kunt u ook opmaken als aanvulling op uw testament of gebruiken als u geen testament hebt.

 

Regelen

Een testament regelt u bij een notaris. Deze bespreekt uw wensen met u, geeft advies over de mogelijkheden en informeert u over de kosten. Om ons in uw testament op te nemen heeft de notaris de juiste tenaamstelling nodig: Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, W.G. Plein 187, 1054 SC Amsterdam, Kamer van Koophandel nummer 3411309. U kunt ook zelf een (eenvoudig) testament of legaatakte goedkoop via internet opstellen en laten ondertekenen bij een notaris. Wij werken daarvoor samen met de DoeHetZelfNotaris.

Geen erfbelasting

Het NFtK is een ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI) en is daarom vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Dat houdt in dat er geen belasting betaald hoeft te worden over uw nalatenschap. U bent er dus zeker van dat de gehele geldsom die u nalaat daadwerkelijk ten goede komt aan het werk van NFtK.

Bijzondere mogelijkheden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een bijzondere bestemming van uw nalatenschap, zoals een Fonds op Naam? Of zou u ons tot executeur willen benoemen? Wij overleggen graag over uw wensen en onze mogelijkheden.

Meer weten?

Wij staan u graag te woord. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met woensdag van 9.30 tot 12.30 uur op nummer 020 – 530 49 33. Wilt u ons informatiepakket aanvragen? Dat kan ook eenvoudig per email aan info@tegenkanker.nl. Vermeld dan: s.v.p. brochure nalaten en uw naam en adres. Wilt u graag teruggebeld worden, vermeld dan natuurlijk ook uw telefoonnummer. Ook als u belast bent met de afwikkeling van een nalatenschap voor NFtK helpen wij u graag verder.
Lees ook onze folder over nalaten.

Doneren

 

Lees meer

Belastingvrij schenken

 

Lees meer

Vriendenloterij

 

Lees meer

Projecten tegen kanker

 

Lees meer

Zelf overmaken

 

Lees meer

Sponsoractie starten

 

Lees meer

Wandelen tegen kanker

 

Lees meer

Hoe wij ons geld besteden

 

Lees meer