Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Paddenstoelen en kanker

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Paddenstoelen

Paddenstoelen en kanker

Helaas is er geen bewijs dat kanker kan worden beïnvloed door paddenstoelen of andere schimmels. Eetbare paddenstoelen zijn wel een prima onderdeel van je voeding. Bekijk hier het recept van Risotto.

Wat zijn paddenstoelen?

Paddenstoelen behoren tot de schimmels. Er de champignon, cantharel, shiitake, eekhoorntjesbrood en de portobello. Sommige paddenstoelen zijn giftig, pluk die niet zomaar in een bos of elders. 

Kunt u paddenstoelen eten na de diagnose kanker?

Eetbare paddenstoelen passen prima in een gezonde maaltijd dus ook als je ziek bent. Het is aan te bevelen om paddenstoelen beter niet rauw eten. Bak of kook ze dus altijd voordat u ze eet. In paddenstoelen zitten vezels, kalium, foliumzuur en vitamine B2 en zijn dus een waardevolle aanvulling op uw eten.

Medicinale paddenstoelen

Op het internet wordt er gesproken over medicinale paddenstoelen. Is dat wat anders dan gewone paddenstoelen uit de supermarkt of groentewinkel? Helaas wordt er veel reclame gemaakt voor tal van pilletjes en poedertjes waarin paddenstoelen zijn opgenomen met een een effect dat zou moeten wijzen op een medisch effect. Helaas is daar nooit goed onderzoek naar gedaan noch zijn er grote groepen patiënten die claimen een klein of groot positief effect te hebben gehad. Wel zijn er vaak problemen met dit soort producten.

Vaak zitten er giftige hulpstoffen in of kunnen ze een negatief effect op bestaande medicatie. Mocht u toch kiezen om dit soort producten te gebruiken overleg dan altijd met uw arts. Soms is het verstandig dit niet tijdens maar na een reguliere behandeling te gebruiken.