Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Wereldkankerdag 2022

  1. Home
  2.  » 
  3. Acties
  4.  » Wereldkankerdag 2022

Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden. Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Andere organisaties bieden een luisterend oor en ondersteuning bij het omgaan met wat er allemaal op je afkomt. In alle fasen van het ziekteproces, maar óók tot ver na afloop daarvan.

Evenementen

Rond Wereldkankerdag kun je (online) kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Hieronder bevinden zich vele inloophuizen. Zij heten je welkom met bijvoorbeeld een open dag, lezing, proefconsult of verwenmoment. Alle evenementen zijn uiteraard gratis toegankelijk. Neem een kijkje in de agenda en meld je aan! Deze evenementen zijn te vinden via www.wereldkankerdag.nl. 

Het NFtK op wereldkankerdag: SamenSterker donatieverdubbelaar voor inloophuizen

Onder de organisaties die  hun deuren (online) openen bevinden zich vele inloophuizen en centra die een luisterend oor bieden  aan kankerpatiënten en hun familie.  Het gaat in de inloophuizen niet om de ziekte, maar om het welzijn van de mens achter de ziekte. Wij vinden dit zo belangrijk dat we de Samensterker donatieverdubbelaar voor inloophuizen in het leven hebben geroepen. Graag willen wij hier aandacht voor vragen.  De afgelopen periode hebben wij samen met diverse partijen  meerdere centra  kunnen helpen die het moeilijk hebben door de corona crisis.

Onze actie loopt nog steeds en mag breed worden gedeeld. Naast de centra die reeds zijn geholpen zijn er al diverse nieuwe acties die of in de steigers staan, maar uiteraard kan ook het inloophuis bij uin de buurt ook gebruik maken van de Samen sterker donatieverdubbelaar voor inloophuizen. Meer info vind je via deze link.

Hieronder een overzicht van alle inloophuizen die we al hebben kunnen helpen.

De Mont Ventoux op voor ’t Praethuys

 

Lees meer

Lieke’s Loop 2022

 

Lees meer

Vicky Brownhuis

Lees meer

 

LOCK UP ACTIE THHA

Lees meer

Landelijke dag kanker in het gezin 30 oktober

Lees meer

 

Kerstkringloop voor de Eik

Lees meer

Woerdense Wandelweek 2021

Lees meer

Challenge4Life Obstacle Run

Lees meer

Social Lock-up actie voor Marikenhuis

Lees meer

Estafetteloop voor Sigrid’s Garden

Lees meer

De Oude IJssel

Lees meer

4e Editie Kitty’s Walk & Talk

Lees meer

 

Benefytstocht 2021

Lees meer

 

Sinterklaasactie de Rose Linde

Lees meer