Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Social Lock-up ten bate van het Marikenhuis

  1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Social Lock-up ten bate van het Marikenhuis op 18 juni

Gratis nieuwsbrief

Update Social Lock-up ten bate van het Marikenhuis

Op 18 juni deden zeven ondernemers uit Nijmegen en omgeving mee aan een Social Lock-up, een actie ten bate van het Marikenhuis. Om 10 uur werden ze opgesloten in het Marikenhuis en 6 uur later, slechts onderbroken voor een korte lunch, werden ze bevrijd door burgemeester Hubert Bruls. De tijd als ‘gevangene’ werd gebruikt om ieders netwerk te bewerken met als doel geld in te zamelen voor het Marikenhuis, een vrijwilligersorganisatie die volledig afhankelijk is van giften en donaties. De ondernemers hoopten € 35.000 binnen te halen, het werden er meer dan € 55.000. Lees meer

Het NFtK verdubbelde de eerste 10.000 euro

Het Nationaal Fonds tegen Kanker heeft de opbrengst verdubbelt tot een bedrag van €10. 000 door middel van haar succesvolle SamenSterker donatieverdubbelaar voor inloophuizen. Iedere euro is dus 2 euro waard om in het Marikenhuis mensen met kanker en hun naasten te ondersteunen. het Nationaal Fonds tegen Kanker ondersteunt deze actie om dat wij, net als het inloophuis, juist de focus hebben op de waarde van psychosociale ondersteuning, voeding en bewegen na de diagnose kanker.

De dag zelf

De opsluiting in het Marikenhuis duurde van ’s ochtends 10.00 tot ’s middags 15.30 u, waarna de ondernemers werden ‘bevrijd’ door burgemeester Hubert Bruls. Ze hooopten € 35.000 binnengehaald te hebben.  Dat werd meer dan €55.000. Arnoud Schoffelmeer en Henny van Benthem zijn twee ondernemers die zich op lieten sluiten: “De coronacrisis treft het Marikenhuis niet alleen in financiële zin, maar heeft ook grote gevolgen voor hun doelgroep: mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

Hoewel het de goede kant op lijkt te gaan, leven we nog steeds in een tijd waarin de reguliere zorg onder druk staat en isolement voor de kwetsbaren op de loer ligt”, aldus Arnoud. “Wij, als Nijmeegse ondernemers, dragen het Marikenhuis een warm hart toe. Daarom hebben we ook niet getwijfeld om mee te doen aan deze opsluiting voor het goede doel”, zo vult Henny aan.

 

Wilt u het Marikenhuis ook steunen?

 

Dat kan op NL13INGB0007718651 t.n.v. st. Nationaal Fonds tegen Kanker ovv. MH

Samen Sterker donatieverdubbelaar

 

Lees meer

 

  • tot 10.000,- 50% 50%

Challenge4Life Obstacle Run

 

Lees meer

Estafetteloop voor Sigrid’s Garden

 

Lees meer

LOCK UP ACTIE THHA

 

Lees meer