Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
  1. Home
  2.  » 
  3. Projecten tegen kanker
  4.  » 
  5. Huidige acties
  6.  » Samen Sterker voor de inloophuizen

 

Het gevecht tegen kanker gaat ook in 2021 onverminderd door. Dat kunnen kankerpatiënten niet alleen. Inloophuizen zijn van belangrijke toegevoegde waarde om de ziekte, zowel fysiek als mentaal, het hoofd te bieden. Zij bieden hulp aan mensen met kanker en hun naasten.

Donatieverdubbelaar: Samen Sterker

Het Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK) zet zich in voor een Langer Beter Leven van mensen met kanker. Dat doen wij door een bijdrage te leveren aan zorg waarbij er na de diagnose ook aandacht is voor voeding, bewegen en welzijn als onderdeel van de behandeling. Onder welzijn verstaan wij met name psychosociale hulp gericht op het geestelijke en lichamelijk welbevinden. De hulp zoals die door inloophuizen wordt aangeboden.

Graag dragen wij bij aan patiëntgerichte projecten waar aandacht is voor deze onderwerpen. Om dat te stimuleren hebben wij de Samen Sterker donatieverdubbelaar in het leven geroepen. Door het coronavirus was het niet mogelijk sponsorevenementen te houden. Om de deuren open te houden hebben inloophuizen dringend onze hulp nodig. Het NFtK heeft een plan gemaakt om hen structureel financieel ondersteunen. Uw steun is daarbij keihard nodig.

 

 

Samen Sterker! Hoe werkt het?

Ben jij of je organisatie voornemens een actie te organiseren om geld op te halen? Staat daarbij een langer en beter leven voor mensen met kanker centraal? Dan kunnen we misschien de opbrengst verdubbelen* en zo samen bijdragen aan een mooi project of onderzoek. Kijk ook voor andere mogelijkheden om een eigen sponsoractie op te zetten,

Met onze donatieverdubbelaar Samen Sterker geven wij je sponsoractie graag een steuntje in de rug. Je kunt zelf een actie of evenement organiseren. Denk hierbij aan een open dag, een braderie, een sponsorloop of iets totaal anders. Iedere bijdrage helpt en het Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK) verdubbelt de opbrengst.

Om in aanmerking te komen voor de donatieverdubbelaar van het NFtK moet dit evenement bijdragen aan de waarde van voeding, bewegen en welzijn (psychosociale hulp) na de diagnose kanker.

*verdubbeling door het Nationaal Fonds tegen Kanker kan vanaf een bedrag vanaf en verwacht bedrag van € 2.500,- en hoger

Voorbeelden Samen Sterker

  • Recent heeft atletiekvereniging de Sperwers een sponsoractie gehad. Deze actie was gericht op de ondersteuning van mensen met kanker voor Inloophuis Sigrids Garden. De actie leverde maar liefst  €10.012,90 op! Het NFtK heeft dit bedrag namens haar donateurs kunnen verdubbelen en zo hebben we samen het geweldige bedrag van €20.0019,20 bij elkaar gebracht om mensen met kanker en hun naasten in moeilijke tijden te helpen.
  • Toon Hermans Huis Amersfoort hield op 25 en 26 maart een sponsoractie genaamd THE LOCK UP. Van elke euro die werd opgehaald verdubbelde  het NFtK  deze met 1 euro. Zo werd het prachtige bedrag bereikt van € 25.941,
  • Voor inloophuis Oude IJssel in Doetinchem, begon Rotaryclub Doetinchem in december een actie. De actie liep als een trein met als resultaat een prachtige opbrengst. Na onze verdubbeling kon een cheque van maar liefst€ 25.000 overhandigd worden.
  • inloophuis De Eik in Eindhoven werd in de laatste maanden van 2020 door de vrijwilligers van Team Lekker Belangrijk, een Kerstkringloopwinkel georganiseerd. In de pop-winkel zijn gebruikte kerstartikelen verkocht, dat heeft geresulteerd in een opbrengst van € 8.000. Ook hier konden we de donatie verdubbelen en werd een cheque van € 16.000 overhandigd.

Om de donatieverdubbelaar Samen Sterker voor een project of onderzoek in te zetten is het van groot belang om vooraf contact met ons op te nemen. Dat kan per mail info@tegenkanker.nl of bel ons ma-wo tussen 09.00 uur en 13.00 uur op 020 530 49 33

Gratis nieuwsbrief

Sinterklaasactie de Rose Linde

Lees meer

 

Landelijke dag kanker in het gezin 30 oktober 

Lees meer

 

Spinningmarathon Vicky Brownhuis

 

Lees meer

 

LOCK UP ACTIE THHA

 

Lees meer

Estafetteloop voor Sigrid’s Garden

 

Lees meer

Benefytstocht 2021

Lees meer

 

Kerstkringloop voor de Eik

 

Lees meer

Woerdense Wandelweek 2021

 

Lees meer

Challenge4Life Obstacle Run

 

Lees meer

Social Lock-up actie voor Marikenhuis

Lees meer

Rotaryclub Doetinchem houdt actie voor De Eik

Lees meer

4e Editie Kitty’s Walk & Talk

 

Lees meer