Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Diëten bij kanker

  1. Home
  2.  » 
  3. Voeding bij kanker
  4.  » Diëten

Diëten

'Het bewijs dat bewegen en goede eiwitrijke voeding heel belangrijk is'.

Het belang van bewegen en voeding bij kanker!

Alternatieve diëten

Problemen met eten door kanker hoe ga je daar mee om?

Experimentele diëten

Diëten bij kanker

Diëten zijn er voor verschillende doeleinden. Het meest bekende doel is het cosmetisch gerichte dieet om af te vallen. Op deze website bespreken wij alleen diëten die beweren gericht te zijn op het ondersteunen van patiënten met kanker. Het bekijken van de voedingstoestand en de noodzaak en keuze van een goed afgestemd dieet is het beste te doen met een zorgprofessional die verstand heeft van voeding. In Nederland zijn daarvoor (oncologie) diëtisten opgeleid. Zij kunnen o.a. helpen bij de signalering en behandeling van ondervoeding maar ook bij de vele problemen die kunnen ontstaan door de ziekte zelf of door de behandelingen. In de meeste oncologische centra zijn zij aanwezig. Aanpassingen in de voeding kunnen uiterst waardevol zijn. Er is geen bewijs dat het aanpassen of volgen van een speciaal dieet kanker zal genezen desondanks is de waarde van voeding bijzonder groot. De juiste voeding (persoon gebonden) kan verzwakking tijdens de ziekte en de tumorgerichte behandelingen (operatie, bestraling, chemotherapie) tegen gaan.

Hierdoor is het mogelijk om de kans op bijwerkingen en complicaties te verlagen terwijl anderzijds de kans op een langer en beter leven vergroot worden. De combinatie van behandelingen gericht op het behoud of het versterken van de lichamelijke conditie (voeding & beweging) als ook de geestelijke conditie (psychosociale begeleiding) dragen hier aan bij en geven tevens de kans aan de mensen met kanker om hier zelf aan het succes van alle behandelingen bij te dragen.

Voeding bij kanker is een speerpunt van het NFtK. Wilt u ons volgen schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief. Onderzoek naar voeding kanker is hard nodig om mensen met kanker een langer en beter leven te geven. Uw steun is daarbij onmisbaar!