Eten & Drinken

Eten & drinken

Gezonde voeding leveren een zeer waardevolle bijdrage aan de behandeling van kanker. Met de juiste voeding kunt u uw overlevingskansen en kwaliteit van leven verhogen, onnodige complicaties voorkomen en helpt u het lichaam herstellen.

Wat kunt u het beste eten wanneer u kanker heeft en welke voeding kunt u beter links laten liggen? De voedingsadviezen op deze webpagina zijn algemeen, een goed voedingsplan moet per patiënt worden opgesteld door een diëtist oncologie. Dit is uiterst waardevol en kan het succes op andere behandelingen verhogen. Binnen het totale behandelplan is het dus zeer zinvol contact te leggen met een diëtist bij voorkeur gespecialiseerd in de behandeling van mensen met kanker.

 

Samenvatting

  • Eet verse groente en fruit
  • Eet regelmatig vette vis
  • Eet weinig tot geen bewerkt of rood vlees
  • Laat alcohol staan

Meer informatie over voeding bij kanker:

  • Antikanker; een nieuwe levensstijl, Dr. D. ­Servan-Schreiber (ISBN 9789021511009)
  • Handboek Voeding bij Kanker: Jeanne Vogel (ISBN 97809058982070)
  • Eten tegen Kanker; De rol van voeding bij het ontstaan van kanker, Dr. R. Béliveau, Dr. D. Gingras (ISBN 90215 8185 X)
  • Het Dr. Houtsmullerdieet; voeding als wapen tegen kanker, A.J. Houtsmuller (ISBN 90 313 24892)
  • Voedingsinterventie bij kanker; een signaal aan de klassieke oncologie, kies het juiste voedsel in de strijd tegen kanker, E. Valstar (ISBN 905860 927)