Eten & drinken
Gezonde voeding leveren een zeer waardevolle bijdrage aan de behandeling van kanker. Met de juiste voeding kunt u uw overlevingskansen en kwaliteit van leven verhogen, onnodige complicaties voorkomen en helpt u het lichaam herstellen.
Wat kunt u het beste eten wanneer u kanker heeft en welke voeding kunt u beter links laten liggen? De voedingsadviezen op deze webpagina zijn algemeen, een goed voedingsplan moet per patiënt worden opgesteld door een diëtist oncologie. Dit is uiterst waardevol en kan het succes op andere behandelingen verhogen. Binnen het totale behandelplan is het dus zeer zinvol contact te leggen met een diëtist bij voorkeur gespecialiseerd in de behandeling van mensen met kanker.
Samenvatting
- Eet verse groente en fruit
- Eet regelmatig vette vis
- Eet weinig tot geen bewerkt of rood vlees
- Laat alcohol staan
Fit in 4 weken?!
Meer informatie over voeding bij kanker:
- ‘Het belang van voeding tijdens kanker’. Infofolder NFtK
- www.oncoline.nl Ondervoeding-bij-patienten-met-kanker
- Voedingscentrum
- Handboek Voeding bij Kanker, Jeanne Vogel (ISBN 97809058982070)
- Het echte Antikankerdieet, Prof. dr. David Khayat (ISBN 9789020940466)




Recepten


