Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Thuis trainen voor een operatie

  1. Home
  2.  » 
  3. Verlopen acties
  4.  » Thuis trainen voor een operatie

Deze studie is afgerond en gepubliceerd.

Zou het in combinatie met tele-monitoring (E-health) ook mogelijk zijn om de prevalidatie thuis te doen met begeleiding en monitoring op afstand? Ofwel, is tele-prevalidatie haalbaar? Wilt u meer weten over wat het resultaat van deze studie is dan kunt u hier de officiële publicatie lezen.

Over de onderzoekers

Ruud Franssen

Drs. Ruud. F.W. Franssen

bewegingswetenschapper, klinische inspanningsfysioloog.

Hij is sinds 2010 werkzaam als fysiotherapeut bij Viecuri Medisch Centrum te Venlo. Als fysiotherapeut heeft hij de afgelopen tien jaar veel ervaring opgedaan met patiëntgebonden werk, zowel in klinische als in poliklinische setting. In 2014 is hij naast zijn werk als fysiotherapeut gestart met de deeltijd master Human Movement Sciences aan Maastricht University, die hij in 2016 succesvol afgesloten heeft met een onderzoek naar de relatie tussen sedentair gedrag en botdichtheid bij patiënten met een hoog fractuurrisico. In verband met een grote interesse in de manier waarop diverse patiëntgroepen optimaal getraind kunnen worden, is hij in 2017, in aanvulling op de master Human Movement Sciences, gestart met een registratie als klinisch inspanningsfysioloog bij de American Society of Sports Medicine. Deze registratie als Registered Clinical Exercise Physiologist (RCEP) heeft hij begin 2018 behaald.
Naast zijn patiëntgebonden werk is hij initiatiefnemer van projecten met raakvlakken op het gebied van bewegen en training van diverse patiëntgroepen Zo is hij onder andere initiatiefnemer en kartrekker van het project “bewegen in de goede richting”: een project dat er op gericht is patiënten in het ziekenhuis meer mogelijkheden te geven tot bewegen en meer in beweging te krijgen.

Opleidingen
2004 – 2008 Bachelor opleiding tot fysiotherapeut, Fontys Hogescholen
2014- 2016 Master opleiding Human Movement Sciences, Maastricht University
2018 Registered Clinical Exercise physiologist, American society of sports medicine, (ACSM-RCEP)

‘Voor mij is dit onderzoek belangrijk omdat we hiermee mensen de mogelijkheid geven om een actieve bijdrage te leveren aan hun behandeling van dikke darmkanker in hun eigen vertrouwde omgeving.’​

Prof. dr. Maryska Janssen-Heijnen

Gezondheidswetenschapper, klinisch epidemioloog

Zij heeft na haar doctoraal geneeskunde een doctoraal gezondheidswetenschappen afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vervolgens heeft ze de masteropleiding Clinical Epidemiology aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voltooid, waar ze in 1998 is gepromoveerd tot doctor. Als klinisch epidemioloog heeft ze veel onderzoek gedaan bij het Integraal Kankercentrum Zuid (nu Integraal Kankercentrum Nederland). Sinds 2010 is ze werkzaam bij VieCuri Medisch Centrum, waar ze ook voorzitter is van de Centrale Wetenschapscommissie. In februari 2017 is ze benoemd tot hoogleraar bij de vakgroep Epidemiologie van de Universiteit Maastricht. De leerstoel “Klinische Epidemiologie, in het bijzonder Kanker bij Ouderen” is ingesteld binnen de School for Oncology and Developmental Biology (GROW).

Opleidingen
2004 – 2008 Bachelor opleiding tot fysiotherapeut, Fontys Hogescholen
2014- 2016 Master opleiding Human Movement Sciences, Maastricht University
2018 Registered Clinical Exercise physiologist, American society of sports medicine, (ACSM-RCEP)

‘Een gezonde leefstijl draagt bij aan het beter doorstaan van de behandeling voor dikkedarmkanker. We kijken samen met de patiënt naar hoe een gezonde leefstijl het beste kan worden opgepakt en volgehouden in de emotionele periode rond kanker.’