Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Thuis trainen voor een operatie

  1. Home
  2.  » 
  3. Huidige acties
  4.  » Thuis trainen voor een operatie

Over dit onderzoek

Kunnen mensen met een lage fitheid thuis geholpen worden om sterker te worden voor een operatie? Met behulp van e-Health programma kunnen patiënten thuis oefeningen doen, terwijl zij hierbij op afstand worden gemonitord en gecoacht door het onderzoeksteam werkzaam in het ziekenhuis Viecuri te Venlo. (zie foto)

Is het mogelijk om mensen met darmkanker thuis te helpen fit te worden? Kun je deze mensen helpen en goed begeleiden met een oefenprogramma via een mobiele telefoon?

Vergroten overlevingskansen

De onderzoekers willen weten of thuis oefenen is te volhouden én of de fysieke gesteldheid hierdoor verbetert. Mocht dit het geval zijn, dan kan dat bijdragen aan het verkleinen van het risico op complicaties tijdens en na de operatie. Ook kan dit een positief effect hebben op de zelfredzaamheid. De dingen kunnen blijven doen die je ook deed voor de operatie.

Wilt u onze onderzoeken steunen?

  • Streefbedrag € 34.700 0% 0%

Over de onderzoekers

Drs. Ruud. F.W. Franssen

Drs. Ruud. F.W. Franssen

bewegingswetenschapper, klinische inspanningsfysioloog.

Hij is sinds 2010 werkzaam als fysiotherapeut bij Viecuri Medisch Centrum te Venlo. Als fysiotherapeut heeft hij de afgelopen tien jaar veel ervaring opgedaan met patiëntgebonden werk, zowel in klinische als in poliklinische setting. In 2014 is hij naast zijn werk als fysiotherapeut gestart met de deeltijd master Human Movement Sciences aan Maastricht University, die hij in 2016 succesvol afgesloten heeft met een onderzoek naar de relatie tussen sedentair gedrag en botdichtheid bij patiënten met een hoog fractuurrisico. In verband met een grote interesse in de manier waarop diverse patiëntgroepen optimaal getraind kunnen worden, is hij in 2017, in aanvulling op de master Human Movement Sciences, gestart met een registratie als klinisch inspanningsfysioloog bij de American Society of Sports Medicine. Deze registratie als Registered Clinical Exercise Physiologist (RCEP) heeft hij begin 2018 behaald.
Naast zijn patiëntgebonden werk is hij initiatiefnemer van projecten met raakvlakken op het gebied van bewegen en training van diverse patiëntgroepen Zo is hij onder andere initiatiefnemer en kartrekker van het project “bewegen in de goede richting”: een project dat er op gericht is patiënten in het ziekenhuis meer mogelijkheden te geven tot bewegen en meer in beweging te krijgen.

Opleidingen
2004 – 2008 Bachelor opleiding tot fysiotherapeut, Fontys Hogescholen
2014- 2016 Master opleiding Human Movement Sciences, Maastricht University
2018 Registered Clinical Exercise physiologist, American society of sports medicine, (ACSM-RCEP)

‘Voor mij is dit onderzoek belangrijk omdat we hiermee mensen de mogelijkheid geven om een actieve bijdrage te leveren aan hun behandeling van dikke darmkanker in hun eigen vertrouwde omgeving.’​

Prof. dr. Maryska Janssen-Heijnen

Prof. dr. Maryska Janssen-Heijnen

Gezondheidswetenschapper, klinisch epidemioloog

heeft na haar doctoraal geneeskunde een doctoraal gezondheidswetenschappen afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vervolgens heeft ze de masteropleiding Clinical Epidemiology aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voltooid, waar ze in 1998 is gepromoveerd tot doctor. Als klinisch epidemioloog heeft ze veel onderzoek gedaan bij het Integraal Kankercentrum Zuid (nu Integraal Kankercentrum Nederland). Sinds 2010 is ze werkzaam bij VieCuri Medisch Centrum, waar ze ook voorzitter is van de Centrale Wetenschapscommissie. In februari 2017 is ze benoemd tot hoogleraar bij de vakgroep Epidemiologie van de Universiteit Maastricht. De leerstoel “Klinische Epidemiologie, in het bijzonder Kanker bij Ouderen” is ingesteld binnen de School for Oncology and Developmental Biology (GROW).

‘Een gezonde leefstijl draagt bij aan het beter doorstaan van de behandeling voor dikkedarmkanker. We kijken samen met de patiënt naar hoe een gezonde leefstijl het beste kan worden opgepakt en volgehouden in de emotionele periode rond kanker.’

U kunt deze actie ook steunen met een eigen inzamelingsactie via Facebook