Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

PANFIRE

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Alvleesklierkanker

Nieuwe aanpak alvleesklierkanker

De alvleesklier of pancreas is een belangrijk orgaan in onze spijsvertering. Alvleesklierkanker ontstaat vaak zonder duidelijke ziekteverschijnselen. De diagnose wordt daarom vaak zeer laat vastgesteld. Dit maakt behandeling in veel gevallen extra moeilijk. Een operatie is eigenlijk de enige oplossing voor genezing. Maar door de late ontdekking van de tumoren is een operatie maar in minder dan 20% van de gevallen mogelijk. Operatie is overigens een zware ingreep omdat een groot deel of de gehele alvleesklier moet worden weggenomen. Het is tevens een moeilijke operatie omdat de alvleesklier een complex orgaan is waarin veel structuren aanwezig zijn.

Een nieuwe techniek met de naam Nanoknife of IRE kan, zonder snijden, met behulp van elektrische spanning cellen zeer langzaam de opdracht geven te sterven. Dit is bijzonder omdat het lichaam daarmee de opdracht krijgt de cellen zelf op te ruimen. Belangrijke structuren zoals bloedvaten en zenuwbanen blijven intact terwijl de tumoren wel worden opgeruimd.

https://youtu.be/2aCoy1pdJCQ