Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Fit4Life

  1. Home
  2.  » 
  3. Projecten tegen kanker
  4.  » Fit4life

Het NFtK en bewegen bij kanker

Welkom op de site van het Nationaal Fonds tegen Kanker. Het NFtK streeft er naar de kankerzorg verder te verbeteren: met leefstijlprogramma’s op het gebied van beweging, voeding en psychosociale ondersteuning.  Een zorg die aantoonbaar hun levenskwaliteit en herstelkansen vergroot.

Interview Elsevier

Het NFTK financiert  succesvolle bewegingsprogramma’s voor mensen met kanker onder leiding van onderzoeker Stefan van Rooijen. Vanuit zijn ervaringen heeft Stefan het boek Fit4Life geschreven. Het boek voor iedereen om in 4 weken fit te worden en blijven. En daarbij speciaal aandacht voor mensen met kanker. Dit was aanleiding voor een dubbelinterview in het Clique Magazine, de maandelijkse bijlage voor Elsevier Magazine. Lees hier het volledige interview met Stefan van Rooijen en Lon Claassen over het belang van bewegen bij kanker.

Lon Claassen van het Nationaal Fonds tegen Kanker legt uit dat je patiënten met kanker door middel van bewegen de regie in eigen handen kan geven. “Het is fijn dat patiënten zelf kunnen bijdragen aan het hele proces en dat dit verder gaat dan het kunnen bepalen waar ze worden behandeld en welke behandeling ze willen ondergaan. De wetenschappelijke wereld heeft de meerwaarde van het bewegingsprogramma  Fit4Life bevestigd. De realisatie van Fit4Life is dan ook een logisch vervolg. Het is een goed voorbeeld van innovatieve zorg die een enorm positieve impact belooft op welzijn en gezondheid”.

FIT4LIFE

In 2018 promoveerde Stefan van Rooijen op het programma Fit4Surgery. Met als doel het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten in 4 weken. De studie ­Fit2Fight in combinatie met het programma Fit4Surgery, mogelijk gemaakt dankzij onze donateurs, werd ingezet bij mensen met darmkanker. Het resultaat was bijzonder belangwekkend en positief. In plaats van 40% van de patienten was nu maar liefst 86% een maand na de operatie hersteld. Meer dan een verdubbeling! De gemiddelde leeftijd van deze groep was circa 70 jaar. Mensen van 34 tot in de 86 jaar deden hier aan mee. Iedereen hield het vol en HET WERKT.

Het doktersrecept

Hoe je je gezondheid kan verbeteren door je leefstijl aan te passen, staat nu opgeschreven in het boek ‘Het doktersrecept, Fit4life’. Je kunt het boek toepassen na de diagnose kanker maar het is er voor iedereen die fit zijn en fit blijven belangrijk vindt. Een boek vol met kennis. Een praktische vertaalslag van duizenden wetenschappelijke artikelen en jarenlang onderzoek. Aangevuld met tientallen tips van wetenschappers en ervaringsdeskundigen.

Door kennisexperts voor iedereen

Het boek is mede tot stand gekomen door: prof. Jaap Seidell voeding en gezondheid, longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, chirurgen Emma Bruns en Gerrit Slooter, prof. Erik Scherder neuropsychologie, huisarts Ylva Onderwater en de sportartsen Tessa Backhuijs en Goof Schep.
Kosten: €25,-.

 

‘Met dit boek maak je van fit zijn je nieuwe gewoonte.’

Erik Scherder – Professor Neuropsychologie