Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Beleidsplan

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Beleidsplan
De kans op kanker is tegenwoordig zo groot dat het iedereen direct of indirect treft. Familie, geliefden, kennissen, collega’s, de ziekte kanker kan zich inmiddels zonder trots doodsoorzaak nummer 1 in Nederland noemen en zij slaat iedere dag om ons heen. De laatste zes jaar is het aantal mensen bij wie kanker werd geconstateerd gestegen van 85.000 naar 100.000 per jaar.

Doelstelling

Het Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK) wil onder het motto:  Langer Beter Leven voor mensen met kanker bijdragen aan het verhogen van de kansen op overleving en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten door tumorgerichte behandelingen samen te laten gaan met mensgerichte behandelmethoden. De tumor bevindt zich in de mensen die fysiek en emotioneel moet omgaan met de ziekte en de tumorgerichte behandelingen. Dat is in veel gevallen bijzonder zwaar. Iedere vorm van verzwakking is daarbij onwenselijk. Het stabiliseren of het versterken van de conditie om beter om te kunnen gaan met de ziekte en de gekozen behandelingen is dan essentieel. Dit kan door behandelingen gericht op voeding, beweging en welzijn. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn het voorkomen van ondervoeding waar meer dan 50% van de mensen met kanker mee te maken krijgt, het vergroten van de weerstand en spieropbouw door fysieke inspanning voor, tijdens en na de behandeling en psychosociale begeleiding. Mensgerichte behandelingen als vast onderdeel van de oncologische zorg (Voeding, Beweging en Welzijn) dat is de doelstelling van het NFtK!

Wij willen bijdragen aan:

  •   Grotere kansen om te overleven
  •   Betere kwaliteit van leven

Dit kan door binnen het oncologisch medisch handelen mensgerichte behandelingen op te nemen zoals:

  •   Voeding
  •   Beweging
  •   Welzijn

Dankzij de giften van onze donateurs is het mogelijk voorlichting en wetenschappelijk onderzoek in Nederland te doen naar effectieve behandel mogelijkheden op het gebied van voeding, beweging en welzijn. Uw steun is nu en in de toekomst onmisbaar! Help mee.