Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Fit voor de behandeling

  1. Home
  2.  » 
  3. Acties
  4.  » Fit voor de behandeling

Succesvolle behandeling

In het Jeroen Bosch ziekenhuis wordt het prehabilitatie-programma, fitter voor een operatie, succesvol ingezet bij darmkanker en blaaskanker. Mensen met kanker die dit programma volgden, bouwden op een verantwoorde manier conditie op en gingen fitter de operatie in. De resultaten zijn indrukwekkend: 30% minder complicaties, 60% minder heropnames en 20% korter verblijf in het ziekenhuis!

Gratis nieuwsbrief

De bedoeling is om dit programma in de toekomst ook voor andere operaties in te zetten. Het programma vindt nu in het ziekenhuis plaats, maar om meer mensen met kanker op deze manier voor te bereiden op een grote ingreep wordt een programma buiten het ziekenhuis opgezet. Het voordeel is dat dit dichter bij huis is voor de deelnemers.

Om te bepalen of buiten het ziekenhuis met vergelijkbare kwaliteit ook goede resultaten behaald worden, is vervolgonderzoek nodig. Samen met de stichting Vrienden van het Jeroen Bosch ziekenhuis hebben wij daarom 20.000 euro beschikbaar gesteld voor het vervolgonderzoek ‘fitter voor een operatie’. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de bekendheid van prehabilitatie bij huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en zorgverleners in de regio Den Bosch.

 

Helpt u mee?

Help mensen fitter een operatie in te gaan.