Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Corona en kanker en voeding

  1. Home
  2.  » 
  3. Uncategorized
  4.  » Corona en kanker en voeding

Gratis nieuwsbrief

Corona en kanker en voeding

Heeft u afspraken met een (oncologie)diëtist? Overleg per telefoon of mail of en op welke manier de afspraken door kunnen gaan.

Lees meer

 

Veel gestelde vragen over voeding, kanker en het coronavirus:

Lees meer
  • Moet ik nu extra supplementen slikken om mijn weerstand te verbeteren? Nee dat is niet zinvol. U krijgt geen hogere weerstand en bent ook niet beter beschermd tegen bacteriën en virussen die ziek kunnen maken zoals COVID-19. Slik je al supplementen op advies van arts of diëtist dan kunt u deze gewoon blijven gebruiken.
  • Kan ik mijn weerstand verhogen? Gezond eten, genoeg slapen en regelmatig bewegen, dragen bij aan een goede weerstand. Daarmee is je lichaam beter bestand tegen bacteriën en virussen en is de kans op een infectie kleiner en bij een besmetting de kans op herstel groter.
  • Bij klachten door een COVID-19 besmetting zoals kortademigheid en benauwdheid is eten soms vermoeiend. Eetlust kan verminderd zijn en er kan misselijkheid optreden. Dit maakt eten moeilijk en kan zorgen voor een verminderde voedingsinname. Voldoende eiwitten (bij voorkeur uit een normale voedingsinname) in combinatie met beweging kunnen zorgen voor sneller herstel.
  • Is besmetting via het eten mogelijk? Er is niet aangetoond dat dit voor COVID-19 mogelijk is. Het is een nieuw virus en we weten nog niet alles. Krijgt u voeding van buiten beperk dan het contact met de verpakking van de voeding. Was uw handen. Volg de normale hygiëne-adviezen extra op. Lees  hier meer.

Volg het Nationaal Fonds tegen Kanker op: