Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Kanker zet je wereld op z’n kop.
Kijk wat jij kunt doen!

Ieder jaar wordt op 4 februari tijdens  Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben – op het gebied van preventie, onderzoek, behandeling en psychosociale (na)zorg. Dit aanbod wordt onder de aandacht gebracht met een gezamenlijke campagne van 140 (zorg)organisaties, waaronder het NFtK.

Dit jaar staan de zogenoemde late gevolgen van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen. Ook voor hen is het belangrijk te weten dat er zorg en ondersteuning beschikbaar is, en waar zij die kunnen vinden.

Op de hoogte blijven? Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief.

Evenementen

Door het hele land worden informatiemarkten, open dagen van inloophuizen en oncologische afdelingen van ziekenhuizen, verwenmomenten en andere evenementen georganiseerd voor iedereen die met kanker geconfronteerd is (geweest). Deze zijn te vinden via www.wereldkankerdag.nl. 

Het NFtK ondersteunt al langer onderzoeken en patiëntgerichte projecten die een verbetering moeten brengen in de leefstijl van mensen met kanker. We zien overtuigende resultaten,helpt u mee?

Het NFtK op wereldkankerdag

Ook  het NFtK laat zich op wereldkankerdag  niet onbetuigd. Op deze dag gaan een groep mensen met kanker samen sporten onder begeleiding van trainers van Vondelgym, professionals vanuit OLVG en Margot Boer medaillewinnares schaatsen. Deze sportclinic wordt mede mogelijk gemaakt door het NFtK.

Het NFtK en wereldkankerdag

De slogan ‘Kanker zet je wereld op z’n kop. Kijk wat jij kunt doen!’  sluit naadloos aan bij de missie van Het Nationaal Fonds tegen Kanker. Voor mensen met kanker kan een actieve en gezonde leefstijl het verschil maken. Wie de diagnose kanker heeft gekregen, doet er goed aan zelf direct te gaan werken aan de eigen leefstijl. Gezond eten, een regelmatig leven en voldoende bewegen of sporten hebben diverse positieve gezondheidseffecten. Veranderen van leefstijl is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je ziek bent. Toch is juist dat veranderen van groot belang. 

Met leefstijlgeneeskunde willen medici meer behandelsucces behalen. Dat kan door patiënten te laten deelnemen aan programma’s die hun leefstijl verbeteren. In de kankerzorg houdt dit in dat iemand direct na de diagnose een beweeg- en voedingsprogramma krijgt aangeboden. Om hiermee het gestel te versterken en zo de oncologische behandelingen beter te kunnen doorstaan. Het komt neer op een samenspel van de tumorbestrijding en leefstijltrajecten waarin voeding, beweging en welzijn een vaste plaats hebben.