Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Waar we voor gaan

& waar we voor staan
  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Missie & Visie

Visie

Waar we voor gaan!

Een Langer en Beter Leven voor mensen met kanker door mensgerichte behandelingen als vast onderdeel van het oncologisch medisch handelen te laten worden dat is het doel van het Nationaal Fonds tegen Kanker. Naast tumorgerichte behandelingen (operatie, bestraling, chemotherapie) behoren mensgerichte behandelingen (voeding, beweging en welzijn) vast onderdeel te zijn van het behandelplan van mensen met kanker. Die geïntegreerde aanpak zal naast het verbeteren van de kwaliteit van leven eveneens bijdragen aan een grotere kans op overleving.

Missie

Waar we voor staan!

Door wetenschappelijk onderbouwde voorlichting en het initiëren en stimuleren en, dankzij onze donateurs, financieren van wetenschappelijk onderzoek naar voeding, beweging en welzijn bij kanker hopen wij bij te dragen aan ons doel. Mensgerichte behandeling dragen bij aan het verbeteren van de lichamelijke (voeding en beweging) en geestelijke conditie (psychosociale hulp). De ziekte en de tumorgerichte behandelingen zijn zwaar en kunnen de patiënt enorm verzwakken. Dit is wel het laatste wat een patiënt kan gebruiken en kan leiden tot meer bijwerkingen, grotere kans op complicaties of het voortijdig staken van een behandeling. Zo kunnen op de patiënt afgestemde voedings- en bewegingsinterventies bijdragen aan het succes van bijvoorbeeld een operatie (Beter in Beter out principe). Een niet te onderschatten bijkomend voordeel van de mensgerichte therapieën is dat patiënten, bij voorkeur onder begeleiding van een deskundige, zelf kunnen bijdragen aan hun behandeling. Dat geeft de patiënt weer het stuur in handen, empowerment.

Het Nationaal Fonds tegen Kanker is het énige fonds dat Nederlands wetenschappelijk onderzoek steunt en informatie geeft over mensgerichte behandelmethoden (voeding, beweging en welzijn) tegen kanker. Deze behandelingen zijn essentieel binnen de mogelijkheden van de hedendaagse oncologisch zorg.

 

Voorlichting over en Wetenschappelijk onderzoek in Nederland naar:

 

 

 

Langer Beter Leven

Dat is haalbaar door betere voorlichting, patiëntgerichte projecten en wetenschappelijk onderzoek. Uw steun draagt daar aan bij.