Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Wereld Kanker Dag 2018

  1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Wereldkankerdag 2018
Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Wat heb jij nodig? Wereldkankerdag vraagt ieders aandacht hiervoor.

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen
een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor verschillende vormen van ondersteuning voor zowel lichamelijke (voeding, beweging) als geestelijke gezondheid (psychosociale zorg). Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker. Kanker zet je wereld op zijn kop er zijn veel mensen en organisaties en deskundigen om te helpen deze weer recht te zetten.

Het Nationaal Fonds tegen Kanker zet zich in om voeding, beweging en welzijn (psychosociale zorg) vast onderdeel te laten worden van de oncologische zorg in Nederland. Dit doen wij door voorlichting, te verzorgen en  projecten en onderzoek te stimuleren, initiëren en financieren. Dit kan dankzij onze donateurs die willen bijdragen aan een Langer Beter Leven voor mensen met kanker.