Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Shiatsu massage

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Shiatsu massage

Shiatsu massage

De Shiatsu massage is gericht op het opheffen van blokkades en ervoor te zorgen dat het lichaam weer als een geheel gaat voelen. Hierdoor komt het lichaam, ondanks de ziekte, meer in evenwicht.

Tijdens de shiatsu massage wordt druk met de handen/vingers (shi=vinger en atsu=druk) van de therapeut uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam. Veelal wordt deze druk op dezelfde punten gegeven als bij accupunctuur of acupressuur, op de meridianen = energiebanen in het lichaam. Echter bij shiatsu wordt op (bijna) alle punten, die op een meridiaan liggen, druk uitgeoefend. Het is een zachte massage, er wordt niet geforceerd of pijn gedaan. Omdat door het voelen en ervaren van pijn en malaise men moeizamer en minder volledig gaat ademen, is er minder opname van zuurstof. In de shiatsu behandeling wordt dan ook veel aandacht gegeven aan de adembeweging die door de massage wordt verbeterd.

Tijdens een chemokuur krijgen kankerpatiënten veel gifstoffen toegediend die de tumor moeten doden maar wel in het hele lichaam terecht komen. Gezonde cellen worden door de chemokuur ook aangetast, alleen kan een gezonde cel er in principe beter tegen. Algemene klacht van kankerpatiënten die met chemo worden behandeld is moeheid, misselijkheid en een algeheel malaise gevoel. Shiatsu massage kan het proces om de gifstoffen uit het lichaam kwijt te raken ondersteunen en tevens geeft het mensen meer energie.

 

Resultaten van Shiatsu

Het resultaat van Shiatsu massage is dat mensen zich na de behandeling energieker voelen en, mede door een betere ademhaling, zich minder misselijk en minder ellendig voelen. Het wordt aangeraden om vlak voor de eerste chemobehandeling al met een shiatsu massage te beginnen en de massage eenmaal per week of veertien dagen te herhalen. De shiatsu massage wordt niet uit de basisziektekostenverzekering vergoed. Mensen moeten zelf kijken in de polis van hun aanvullende verzekering of deze behandeling wordt vergoed.

Adressen Shiatsu

Voor adressen voor betrouwbare shiatsu-therapeuten kunt u terecht bij de beroepsverenigingen:

NVST -Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten of de Shiatsu Vereniging Nederland

Leden van deze beroepsverenigingen zijn adequaat opgeleide shiatsu-therapeuten op HBO-niveau. De beroepsverenigingen zien toe op het zorgvuldig uitoefenen van de behandelingen. Therapeuten die lid zijn van een beroepsvereniging vallen in principe