Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Ronald Sluiter

Mentaal en fysiek zo gezond mogelijk zijn

Het verhaal van Ronald Sluiter

“Het enige wat jij onder controle hebt, is mentaal en fysiek zo gezond mogelijk te zijn. Dat heeft een positieve impact op jouw kanker”, aldus mijn oncoloog. En dat sluit heel goed aan bij de uitgangspunten van het Nationaal Fonds Tegen Kanker.

Ronald Sluiter

Mannen die door ziekte een nieuwe identiteit moeten opbouwen, is een compleet transformatieproces, zowel privé als zakelijk. Dat is een enge, lange en moeilijke zoektocht. Ik heb nieuwe emoties ervaren. In het boek neem ik een kwetsbare houding aan en laat zien wat de constante tegenslagen van tweeënhalf jaar lang met mij deden. Daarbij laat ik ook mijn positieve en optimistische kant zien door te schrijven hoe je je nieuwe leven weer kunt oppakken als je midden in het leven staat en nog zoveel dromen hebt. Dit boek geeft kracht en hoop en zal anderen helpen meer inzicht te verkrijgen in het hoofd van een mannelijke patiënt. Een verhaal voor lotgenoten wat als een hart onder de riem zal werken. Daarnaast wil ik partners, kinderen, familie en vrienden een inzicht geven waar een man dagelijks mee worstelt tijdens ziekte. De eerste reacties zijn positief en ik gun iedereen een steuntje in de rug en wil anderen graag helpen.

 

Het mentale gedeelte had ik veel vragen over. Waarom durven mannen zich niet kwetsbaar op te stellen en hun emoties tonen? En al niet helemaal tijdens een ziekteperiode? Terwijl juist dan je dit niet alleen kunt doen, maar met je partner, kind(eren), familie, vrienden en andere naasten. Het is nog steeds een taboe en dat wil ik doorbreken met mijn boek. Het boek wat ik zelf niet kon vinden toen ik het nodig had.

Meer info en mogelijkheid tot bestellen: klik hier