Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Radio-embolisatie

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Radio-embolisatie

Radio-embolisatie

Radio-embolisatie is een vorm van inwendige bestraling. Het betreft een therapie die in de Verenigde Staten is goedgekeurd voor het behandelen van patiënten met leverkanker (hepatocellulair carcinoom) of uitzaaiingen (metastasen) in de lever. Het gaat dan om patiënten die niet meer geopereerd kunnen worden en niet meer reageren op chemotherapie, of vanwege bijwerkingen daarmee moeten stoppen. Voor de behandeling wordt de patiënt door een multidisciplinair team beoordeeld bestaande uit een interventie-radioloog, nucleair geneeskundige, oncoloog, hepatoloog en chirurg.

De procedures worden uitgevoerd door de interventie-radioloog. Tijdens de behandeling worden via een katheter in de leverslagader radioactieve bolletjes (Yttrium-90 microsferen) richting de tumor gespoten. De radioactieve bolletjes lopen lokaal vast in het vaatbed rondom de tumor en geven daar hun radioactiviteit af. Met als doel om tumorcellen te vernietigen. Het betreft een bewezen succesvolle en weinig ingrijpende behandeling. In de meeste gevallen gaat de patiënt de dag na behandeling weer naar huis.
Voor meer informatie kijk op: www.radioembolisatie.nl