Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Operatie

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Operatie

Operatie bij kanker

Opereren of chirurgie is een van de meest toegepaste en kansrijke behandelingen tegen kanker. Door een operatie kan de chirurg de kanker/tumor eruit snijden. Deze behandeling biedt over het algemeen de beste kansen op genezing.

Helaas kan een operatie niet altijd worden toegepast. Bijvoorbeeld wanneer de tumor te ver in de omringende weefsels is doorgegroeid of wanneer er veel uitzaaiingen zijn.

Om een operatie te ondergaan, moet een patiënt in een redelijke conditie zijn, om goed te kunnen herstellen van de ingreep. De conditie is afhankelijk van vele factoren deze hebben te maken met de voedingstoestand, de spiermassa en de emotionele stabiliteit.

Na een operatie volgt vaak nog wel een nabehandeling om eventueel achtergebleven tumorcellen te doden en te herstellen van de operatie en de gevolgen van de ziekte. Opereren gebeurt dus meestal in combinatie met tal van andere behandelingen.

Meer informatie kunt u ontvangen door in te schrijven voor de digitale nieuwsbrief. Klik hier.

Innovatieve operatietechnieken

Het NFtK financiert onderzoek naar nieuwe, innovatieve operatietechnieken zoals het Nanoknife. Met het Nanoknife kunnen ook zeer moeilijke operaties mogelijk worden gemaakt. Ook ingrepen die de chirurg niet kan uitvoeren. Dit onderzoek wordt dankzij onze donateurs mogelijk gemaakt.