Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Immuuntherapie

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Immuuntherapie

Immuuntherapie

Immuuntherapie of immunnotherapie is een behandeling die een afweerreactie tegen kankercellen stimuleert. Deze behandeling versterkt of verandert uw eigen afweersysteem, zodat het de kankercellen beter kan doden.

De behandeling werkt niet direct in op de tumor, zoals bijvoorbeeld chemotherapie, maar is gericht op het afweersysteem van u zelf. Dit is uniek aan immunotherapie.

Het spreekt voor zich dat het hierbij dus erg belangrijk is dat uw eigen afweersysteem zo optimaal mogelijk werkt. Een goede lichamelijke conditie heeft hier een groot effect op. Door de juiste voeding en fysieke inspanning kan er meer spierweefsel ontstaan. Dit is belangrijk om de weerstand te verhogen.

Het NFtK heeft acties opgezet met effecten van voeding, beweging en welzijn bij de behandeling van kanker in de hoofdrol. Helpt u mee en steunt u onze acties?  Wilt u zien wat wij met uw geld doen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

De belangrijkste vormen van immunotherapie zijn er opgericht om:

  • De tumor zichtbaar te laten worden voor het  eigen afweersysteem dat vervolgens de tumor opruimt.
  • Of de immunotherapie ondersteunt het eigen afweersysteem om tumorcellen op te ruimen.