Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Hormoontherapie

  1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Hormoontherapie

Hormoontherapie

Hormonale therapie is de behandeling van kanker met hormonen. Dit wordt ook wel hormoontherapie, hormonale behandeling of hormoonbehandeling genoemd.

Hormonale therapie is eigenlijk een antihormoon therapie. De behandeling bestaat eruit om de werking of de productie van natuurlijke hormonen te blokkeren en zo de groei van kankercellen te verhinderen. In tegenstelling tot de chemotherapie of de radiotherapie die de kankercellen snel willen vernietigen, tracht de hormoontherapie op langere termijn de kankercellen te laten sterven door het creëren van een ongunstig hormonaal milieu voor de kwaadaardige cellen. Deze behandeling heeft dan ook alleen maar nut bij hormoongevoelige tumoren zoals o.a. bij borstkanker en prostaatkanker.

Algemeen geldt ook hier dat het succes van de tumorgerichte behandeling van vele factoren afhankelijk is. U kunt zelf aan het succes van uw behandeling werken door te werken aan een goede lichamelijke en geestelijke conditie.

Het Nationaal Fonds tegen Kanker zet zich in om voorlichting en onderzoek in Nederland te laten plaatsvinden over deze belangrijke behandelingen. Uw steun is daarbij hard nodig!