Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Nationaal Fonds tegen Kanker

Revalidatie bij kanker

Steeds meer mensen genezen van kanker of kunnen langer leven met kanker. Helaas heeft de impact van de ziekte en de behandelingen ook vaak negatieve kanten. Het Nationaal Fonds Tegen Kanker zet zich in voor meer aandacht voor revalidatie en hoe dat u kan helpen.​

Samen staan we sterker: Help de inloophuizen!

Kankerpatiënten en hun familie staan er niet alleen voor. In Nederland zijn ruim 70 IPSO Inloophuizen waar zij terecht kunnen. Het gaat in de inloophuizen niet om de ziekte, maar om het welzijn van de mens achter de ziekte. Uit onderzoek is gebleken dat 96% van de respondenten een positief effect ervaart door het bezoeken van een inloophuis. En daarom zijn deze inloophuizen hard nodig. Lees hier meer.

Fit na de diagnose kanker

Een goede conditie heeft een positief effect op het succes van een behandeling. Ook de kans op bijwerkingen en complicaties is lager. Terwijl sneller herstel, betere kwaliteit van leven en de overlevingskansen worden vergroot.
Direct aan de slag met een onderbouwd programma.

Gratis nieuwsbrief

Kankersoorten

Over welke vorm van kanker zoekt u meer informatie? Klik hier voor een overzicht. U treft hier meer informatie over ontstaan, symptomen, behandelingen en wat u zelf kunt doen na de diagnose. Het is een heftige diagnose die ook heel veel van u gaat vragen. Het is daarom van groot belang om in een zo goed mogelijke conditie te blijven of te komen. Uit onderzoek blijkt dat dit grote positieve effecten heeft. U verlaagd de kans op complicaties, heeft veel minder last van bijwerkingen, hersteld sneller en de kwaliteit van leven is groter. Daarnaast blijkt uit vele studies dat de overleving groter is. U kent, bij voorkeur onder begeleiding zelf aan de slag, Dat is fijn omdat u daarmee zelf de regie behoudt. Let dus op voeding, beweging en welzijn.