Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Acties
  4.  » Borstkanker en leefstijl

Borstkanker en leefstijl

De BREHAB studie onderzoekt het effect van een individueel leefstijl begeleidingstraject bij vrouwen met borstkanker. Het hoofddoel is om de kwaliteit van leven te verbeteren door de ervaren gezondheid te bevorderen. Deze studie vind plaats in Rotterdam en kwam tot stand door een inspanning van de hoofdonderzoeker en arts Sophie Wooldrik en de samenwerking met de Franciscus Foundation.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De overleving van de ziekte neemt toe, en daarmee ook het aantal vrouwen dat te maken krijgt met de gevolgen van de behandeling van borstkanker. De overgrote meerderheid ervaart klachten als gewichtstoename, vermoeidheid, angst, slaapproblemen, negatieve veranderingen in zelfbeeld en problemen op gebied van seksualiteit. Steeds vaker rijst in de spreekkamer de vraag “Wat kan ik zelf doen?”.

Een gezonde leefstijl vermindert niet alleen het risico op borstkanker, maar ook de kans op terugkeer van de ziekte. Daarbij leidt een gezonde leefstijl tot een betere kwaliteit van leven en een verminderde kans op comorbiditeit (andere ziekten), en daarmee tot minder zorggebruik en lagere kosten. De urgentie voor het ontwikkelen en implementeren van effectieve leefstijlinterventies is hoog!

De Stichting Borstkankeronderzoek Rotterdam wil hierop een antwoord geven: met de BREHAB studie onderzoeken wij het effect van een individueel leefstijlbegeleidingstraject bij vrouwen met borstkanker. Het hoofddoel is om de kwaliteit van leven te verbeteren door de ervaren gezondheid te bevorderen.

 

 

Helpt u mee?

Brehab Sophie Wooldrik