Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

FitMax

  1. Home
  2.  » 
  3. Acties
  4.  » FitMax

Gratis nieuwsbrief

FitMax – Maxima Medisch Centrum Veldhoven

FitMax aan het  Maxima Medisch Centrum Veldhoven is als winnaar van de beweeg ronde 2020 uit de bus gekomen.
Het gaat om een onderzoek naar de beste en snelste manier om de fysieke fitheid van mensen met kanker vast te stellen. Dat kan bepalend zijn of en wanneer een zware operatie kan worden ingezet. De FitMáx vragenlijst is een onderdeel van het overkoepelende project Fit bij Kanker, waarbij optimale ondersteuning voor fysieke en mentale fitheid van oncologische patiënten vóór, tijdens én na hun behandeling centraal staat. Met resultaten van deze en andere vragenlijsten, kunnen patiënt en zorgverlener problemen en verbeterpunten signaleren en kan in samenspraak de meest doelmatige en passende zorg ingezet worden. Ons ultieme doel is dat alle kankerpatiënten volgens “Fit bij Kanker principes” op maat worden ondersteund parallel aan hun oncologische behandeling.

FitMax vragenlijst

Het is belangrijk te onderzoeken in welke mate de FitMáx vragenlijst veranderingen in conditie kan meten (interne responsiviteit). Daarom gaan we een nieuwe studie opzetten, om deze responsiviteit van de vragenlijst in kaart te brengen, in samenwerking met centra waar in een revalidatiesetting oncologische patiënten trainen. Zij krijgen voorafgaand aan het revalidatietraject en als afsluiting een inspanningstest met ademgasanalyse.

  • € 30.000 100% 100%