Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Sporten bij kanker

  1. Home
  2.  » 
  3. Verlopen acties
  4.  » Sporten bij kanker

Sporten bij kanker

Over dit project

Onderzoek geeft aan dat sporten een hele positieve bijdrage kan leveren tijdens kanker. Minder bijwerking, minder complicaties, minder vermoeidheid, beter herstel, betere kwaliteit van leven. Sporten bij kanker is het meest succesvol onder begeleiding van deskundigen. Stichting TegenKracht biedt bewegingsprogramma’s op maat aan. Helaas kan niet iedereen dit betalen. Het NFtK wil € 7.500,- inbrengen om 10 mensen met kanker te laten deelnemen aan het revalidatieprogramma Sporten bij kanker. Maar er zijn nog veel meer kankerpatiënten die baat zouden hebben bij een programma als dit, maar het niet zelf kunnen betalen. Wilt u meehelpen om het ook voor hen mogelijk te maken?  We hebben circa €750,- per patiënt nodig. Dit project is inmiddels afgerond.

Helpt u mee  een langer en beter leven bij kanker te steunen?

Sporten bij kanker, het project

Op dit moment wordt bepaalde, aanvullende kankerzorg niet vergoed vanuit een aantal zorgverzekeringen. Daarmee sluit je een groep mensen uit. Het NFtK wil daar iets tegen doen. Om te beginnen financieren we voor 10 kankerpatiënten met onvoldoende eigen financiële armslag deelname aan het revalidatieprogramma Sporten bij kanker van Stichting Tegenkracht.
Stichting Tegenkracht is een organisatie die door heel ­Nederland kankerpatiënten sportbegeleiding op maat biedt. Ze staan voor een sportmedisch verantwoorde begeleiding die uitgaat van de wensen en mogelijkheden van de ­patiënt.

De waarde van sporten bij kanker wordt tegenwoordig breed onderschreven. Het bestrijdt vermoeidheid en andere bijwerkingen van de behandeling, verkleint het risico van complicaties en zorgt voor sneller herstel en dus een betere kwaliteit van leven. Ook het weer oppakken van beroepsmatige activiteiten ná de ziekte gaat beter. De inmiddels vele verhalen van patiënten bevestigen dit alles. Sporten brengt je vooruit.

Samen met Stichting Tegenkracht maakte het NFtK het mogelijk dat 10 kankerpatiënten konden deelnemen aan dit project. We hopen voor de toekomst dat in elke ­zorgverzekeringspolis deze vorm van kankerzorg zijn erkenning vindt.

Dit project is inmiddels afgerond.

 

Stichting TegenKracht

Stichting Tegenkracht gaat over ongebaande paden. Zij wil dat in 2020 alle kankerpatiënten de mogelijkheden hebben om sportief te revalideren. Is het niet linksom, dan is het wel rechtsom. Als goed doel maken zij het mogelijk dat kankerpatiënten kunnen sporten. Meer informatie vindt u op de website van stichting TegenKracht.