Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Roots voor Moods

  1. Home
  2.  » 
  3. Verlopen acties
  4.  » Roots voor Moods
Roots for Moods heet het label dat enkele kwekers uit het Westland en een specerijenfabrikant hebben bedacht om de curcuma longa onder de aandacht te brengen. De curcuma longa is een prachtige sierplant die van origine uit het Verre Oosten komt. Hij wordt ook wel de Siamese of Thaise tulp genoemd. Uit de wortels van de curcuma longa wordt de specerij kurkuma gewonnen. Deze specerij gebruikt men veel in de oosterse keuken. Je kunt er bijvoorbeeld rijst geel mee kleuren. Het meest bijzondere aan deze plant is echter het stofje met de anti-kankerwerking dat erin zit: curcumine. In het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) wordt onderzoek verricht naar een behandeltoepassing op basis van curcumine. Het project Roots for Moods stond een deel van de verkoopopbrengst van de curcuma longa af voor dit onderzoek.

Meer informatie: Roots for Moods

Begin je eigen actie

Wilt u het Nationaal Fonds tegen Kanker steunen door een eigen actie op te zetten? Dat kan! U kunt bijvoorbeeld een benefietfeest of een sponsorloop organiseren waarvan de opbrengst ten goede komt aan doelstellingen van het NFtK. U bent van harte welkom om uw ideeën met ons te delen.

Doneren

Het Nationaal Fonds tegen Kanker is een onafhankelijk fonds en ontvangt geen overheidssteun. Voor al onze projecten, voorlichting en onderzoeken zijn wij afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven. Wilt u ook meehelpen in de strijd tegen kanker, doneer dan nu.