Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Hardlopen voor PANFIRE

  1. Home
  2.  » 
  3. Verlopen acties
  4.  » Hardlopen voor Panfire

Hardlopen voor onderzoek naar alvleesklierkanker

In september 2014 liep Marion Meerwaldt de marathon van Berlijn. Om geld op te halen voor het PANFIRE-onderzoek naar alvleesklierkanker, dat momenteel aan het VUmc wordt uitgevoerd. Hoewel zij voor de eerste keer zo’n grote afstand liep, bereikte ze de finish. En er was nóg een fantastisch resultaat: maar liefst € 1.000,- zamelde ze in met haar sportieve prestatie. Marion overhandigde dit bedrag onlangs op symbolische wijze aan dr. Martijn Meijerink en drs. Hester Scheffer, onderzoekers bij PANFIRE.
Marion verloor in 2011 haar echtgenoot aan kanker. Dankzij vernieuwende behandeltechnieken heeft haar man na de diagnose nog enkele jaren kunnen leven. Marion draagt de innovatieve PANFIRE-studie dan ook een warm hart toe en hoopt dat deze veel oplevert voor patiënten en hun familie.

Begin je eigen actie

Wilt u het Nationaal Fonds tegen Kanker steunen door een eigen actie op te zetten? Dat kan! U kunt bijvoorbeeld een benefietfeest of een sponsorloop organiseren waarvan de opbrengst ten goede komt aan doelstellingen van het NFtK. U bent van harte welkom om uw ideeën met ons te delen.

Doneren

Het Nationaal Fonds tegen Kanker is een onafhankelijk fonds en ontvangt geen overheidssteun. Voor al onze projecten, voorlichting en onderzoeken zijn wij afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven. Wilt u ook meehelpen in de strijd tegen kanker, doneer dan nu.