Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Cancer Care Center en Wereldkankerdag 2020

  1. Home
  2.  » 
  3. Verlopen acties
  4.  » Cancer Care Center en Wereldkankerdag 2020
wereldkankerdag 2020

Mederwerkers van het CancerCareCenter

Wereldkankerdag 2020 in het Cancer Care Center

In het kader van Wereldkankerdag 2020 en de 6e verjaardag van het Cancer Care Center, organiseerde het CCC een middag met leuke workshops, interessante sprekers én de lancering van het online cliëntenplatform Mijn CCC. Het werd een bijzonder geslaagde bijeenkomst.  Er waren een zevental druk bezochte workshops, variërend van spinning tot aan meditatie. Zeven keer een enthousiaste zorgverlener en nog veel meer enthousiaste cliënten!

Daarna waren er drie lezingen die als centraal thema het belang van verbinding binnen de zorg bij kanker hadden.
• Prof Irma Verdonck-de Leeuw, hoogleraar psychosociale oncologie (Amsterdam UMC/VU) praatte als eerste de zaal bij over de laatste ontwikkelingen over nazorg bij kanker. Ook ging zij uitgebreid in op het Oncokompas. Deze tool voor zelfmanagement wordt momenteel ook geschikt gemaakt voor chronische en palliatieve kankerpatiënten. Iets waar gezien de reacties uit de zaal veel behoefte aan is.
• Margje de Koning, cliënt van het Cancer Care Center, kreeg daarna de hele zaal stil met haar zeer persoonlijke relaas over hoe zij haar ziekteproces ervaren heeft.
• Annemarie Beintema, directeur van het Cancer Care Center, keek tenslotte terug op de afgelopen zes jaar en pleitte zoals altijd vurig voor verdere verbinding in de oncologiezorg. Ook lanceerde zij Mijn CCC, het platform van Cancer Care Center waar haar cliënten vanaf nu terecht kunnen voor gepersonaliseerde extra ondersteuning en lotgenotencontact.

Deze bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de donateurs van het Nationaal Fonds tegen Kanker.

 

 

Vindt u dergelijke initiatieven ook belangrijk? Steun dan het Nationaal Fonds tegen Kanker.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van het NFTK via de gratis nieuwsbrief.