Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
  1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Sportieve verwenmiddag ‘Boksen tegen kanker’ groot succes

Op 27 oktober vond  voor de eerste keer de sportieve verwenmiddag speciaal voor vrouwen met kanker plaats. Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door de donateurs van het Nationaal Fonds tegen Kanker.  Vrouwen met alle vormen  van kanker en in alle fasen van de ziekte deden hieraan mee. Dit event was een idee van Machteld Muller, Psychologen Praktijk Breda en Remi Sulkers van Medifit Fysiotherapie Pellikaan. Samen met Superpro Sportcenter en Club Pellikaan Breda hebben zij deze dag georganiseerd. Psychologen Praktijk Breda ziet al jaren voornamelijk cliënten met kanker in hun praktijk. Samen met de oncologisch  fysiotherapeuten van Medifit zetten zij zich in voor een beter herstel en kwaliteit van leven bij kanker. 

In beweging

Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt het belang van bewegen tijdens en na de behandeling van kanker. Amphia oncologisch chirurg Jennifer Schreinemakers: “Bewegen zorgt voor een betere behandeling en een sneller herstel of hogere kwaliteit van leven. Daarnaast blijkt dat patiënten die bewegen ook vaker een gevoel van regie en autonomie ervaren. Dat heeft ook weer een positief effect op de stemming.” Het is niet altijd even makkelijk om in beweging te komen of te blijven. Met deze dag wilden de organisatoren vooral het plezier van bewegen meegeven, binnen ieders mogelijkheden.

De middag

‘Boksen tegen kanker’ stond centraal op deze dag die plaatsvond in Club Pellikaan Breda. Dennis Krauweel, de trainer van Rico Verhoeven, kwam met vier van zijn topboksers voor workshops boksen, kickboksen en een workshop reactievermogen. Aansluitend was er een heerlijke high tea. De middag sloot af met een ontspannende yoga sessie waarin de deelnemers ook allemaal een massage kregen. Een echte sportieve verwenmiddag.

Machteld Muller van Psychologen Praktijk Breda: “We zagen veel positieve energie en verbondenheid. Er volgenden zoveel enthousiaste en mooie reacties. We zijn heel blij dat we deze bijzondere middag in samenwerking hebben kunnen aanbieden, mede door de sponsor Nationaal Fonds tegen Kanker. En we hopen hier een jaarlijks terugkerend event van te maken.”

 

 

Op de hoogte blijven?  Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief.