Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
  1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Bewegen bij prostaatkanker
Vijf uur aan bewegen per week heeft mogelijk een positief effect op het overleven van prostaatkanker. De kans op genezing zou met 34 procent stijgen.

Onderzoekers bestudeerden gegevens van meer dan 10.000 mannen tussen de vijftig en 93 jaar in de periode van 1992 tot 2011. De bevindingen werden maandag gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van the American Association for Cancer Research. Dat melden diverse buitenlandse media.

Eerdere onderzoeken wezen al uit dat voldoende beweging de kans op diverse ziektes, waaronder kanker, verkleint. De nieuwe onderzoeksresultaten wijzen erop dat ook na het vaststellen van prostaatkanker, patiënten nog veel baat kunnen hebben bij bewegen.

Intensief

Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat regelmatig wandelen wel kan helpen om prostaatkanker te voorkomen, maar dat het weinig invloed heeft wanneer de diagnose eenmaal is gesteld. Dan zijn intensievere oefeningen nodig. Gedacht kan worden aan tuinieren, fietsen of tennissen.

 

Onderzoeksleider Ying Wang benadrukt dat uit het onderzoek niet direct een oorzaak-gevolg geconcludeerd kan worden.”Onze resultaten ondersteunen bewijs dat mensen die prostaatkanker overleven zich moeten houden aan de richtlijnen voor voldoende beweging. Ook wijst het erop dat artsen een lichamelijk actieve levensstijl moeten promoten bij hun kankerpatiënten.”

Bron:nu.nl