Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Beleidsplan

  1. Home
  2.  » 
  3. Over ons
  4.  » Beleidsplan

Beleidsplan

De kans op kanker is tegenwoordig zo groot dat het iedereen direct of indirect treft. Familie, geliefden, kennissen, collega’s, de ziekte kanker kan zich inmiddels zonder trots doodsoorzaak nummer 1 in Nederland noemen en zij slaat iedere dag om ons heen.

De laatste zes jaar is het aantal mensen bij wie kanker werd geconstateerd gestegen van 85.000 naar 100.000 per jaar; de uitgaven aan kankergeneesmiddelen zijn met ongeveer 50% gestegen. Over een of twee jaar gaat het systeem wringen. Het is dus noodzakelijk om aanpassingen aan te brengen om de zorg voor kankerpatiënten naar de toekomst toe te garanderen en te verbeteren. Er moet NU zeer snel iets gedaan worden en UW hulp daarbij is meer dan noodzakelijk.

Doelstelling

Het Nationaal Fonds tegen Kanker wil bijdragen aan het verhogen van de overlevingskansen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten door de reguliere kankerzorg aan te vullen met behandelmethoden gericht op voeding, beweging en psychosociale begeleiding om onze natuurlijke weerstand te vergroten. Als gevolg van deze denk- en handelswijze zal er ook minder kanker zijn. Dat is de doelstelling van het NFtK!

1 + 1 = 3

Reguliere zorg + complementaire behandeling geeft:

  •   Minder kanker
  •   Hogere overlevingskansen
  •   Betere kwaliteit van leven

Complementaire (aanvullende) mogelijkheden zijn:

  •   Voeding
  •   Beweging
  •   Psychosociale begeleiding

Dankzij de giften van onze donateurs is het mogelijk voorlichting en wetenschappelijk onderzoek in Nederland te doen naar effectieve aanvullende behandel mogelijkheden.

Uw steun is nu en in de toekomst onmisbaar!

Lees hier het volledige beleidsplan 2013 -2017.